Utkast: Oct. 27, 2013

Minnen 3

41. Kungen och SP
Vid ett av de besök som sameleverna gjorde på Utrikespolitiska institutet då dess chef
Dr.Tomas Ries berättade om globalisering av jorden och hur allt hänger ihop från de rikaste till de fattigaste länderna och hur kriser påverkar den internationella politiken och ekonomin. Efter föredraget berättade Tomas Ries att han dagen före hade haft en liknande föreläsning för kung Gustav XVI.

42.Misslyckat tårtkalas
Vid första stoppet på vår bussresa till Berlin hade elever förberett fika med tårta för den Eva som den dagen fyllde år. Tyvärr råkade hon bli sjuk så vi fick avnjuta tårtbitar utan att födelsedagsbarnet var närvarande.

43. Svarslös på en psykologilektion
Vi behandlade avsnittet psykiska störningar och tvångshandlingar då några elever frågade om en lärare möjligen led av torgskräck eftersom den gick nära korridorväggarna. Någon diagnos ville jag givetvis inte ställa.

44.Syskonkärlek
I vårt klassrum stod en stor stege i klassrummet, det hade varit läckage i taket. När jag kom till klassrummet och tittade in satt en Eva uppflugen högst upp under taket samtidigt såg jag hennes tvilling en bit bort i korridoren. Så jag ropade ”kom din syster har fastnat på stegen i klassrummet. Med full fart, som en skidåkare vid målgång, kom hon springande och utropade Eva vad har du gjort och tänkte hjälpa sin syster ner som i verkligheten inte satt fast.

45.Joes i Berlin
I centrala Berlin fanns en mycket tysk restaurang ” Joes” till vilken busschauffören och jag blev inviterade av tre Adam. Det var portioner som förutom att dom var goda var mycket väl tilltagna.

Vid en annan Berlinresa frågade någon elev. Vad skall du göra nu, svaret var att jag skulle åka över till Alexanderplatz för att ordna avslutningsmiddag för gruppen. Nästa fråga var, var skall du äta? Alltid hittar jag något ställe var mitt svar. Då sa en av Evorna, de var 8st., häng med oss, vi skall shoppa först sedan skall vi äta. Sagt och gjort efter bokningen och åter i fd. VästBerlin träffade jag nämnda Evor och frågade dem, vad vill ni äta? Till svar fick jag av en av dem ”Jag vill ha kött” och de andra instämde. Okej tänkte jag Joes där finns rediga portioner få se om de klarar av dem. Så jag föreslog Joes och så gick vi dit. Maten kom på bordet, mycket mat. Förunderligt vad shopping kan göra åt hungern.

Utkast: Oct. 27, 2013


RSS 2.0